Pelmenis ir viens no universālākajiem un garšīgākajiem maltīšu vai uzkodu veidiem visā pasaulē. Ja mūsu platuma grādos visbiežāk tiek gatavoti pelmeņi un vareņiki pēc tuvāko austrumu valstu receptēm, tad pēdējos gados īpašu popularitāti ir ieguvuši pelmeņi, jeb gyozas, kas ir izplatīti Āzijas valstīs un pagatavojami ar tik pat dažādām pildījumu variācijām. Lielākā atšķirība ir mīklā, kurā tiek likt pildījums un pagatavošanas veidā, jo, ja tradicionāli pelmeņi pie mums tiek cepti vai vārīti, tad gyoza pelmeņus visbiežāk tvaicē, taču, ir arī citi veidi kā tos pagatavot.
Ieskaties piedāvājumā – https://gyoza.guru/es
KĀ VAR PAGATAVOT GARŠĪGAS GYOZAS?
Pelmeņu pagatavošanas veidi ir dažādi, kas ir pilnīgi saprotams, ja ņem vērā to, cik daudz un dažādu pelmeņu veidu pasaulē zinām. Autentiskas un bezgala garšīgas gyozas ir iespējams pagatavot tās tvaicējot. Ja pelmeņu mīkla ir pārāk bieza, tad gatavojot pietiekami labi neizcepsies vidus. Tvaicēti Gyoza pelmeņi ar dārzeņiem, garnelēm vai gaļu, būs lieliska maltīte jebkuros apstākļos. Gyoza pelmeņus var ērti pagatavot uz grila vai mikroviļņu krāsnī.
KĀDAS MĒRCES VISLABĀK GARŠOS AR GYOZU PELMEŅIEM?
Pie mums veikalos gyozas visbiežāk ir atrodamas ar gaļas vai siera un sēņu pildījumu. Dažādas gyozas var pasūtīt arī kafejnīcās un restorānos, kas piedāvā nobaudīt dažādus Āzijas virtuves labumus. Gyozas ir iespējams pagatavot arī pašam, pie tam, ir iespēja izvēlēties vai mīklas apvalciņus iegādāties jau gatavus vai taisīt pašiem. Gyoza pelmeņi ir pieejami ar visdažādāko pildījumu – dārzeņiem, dažāda veida gaļām, zivīm, garnelēm, sēnēm un šo sarakstu var turpināt vēl ilgi. Tik pat svarīga ir arī mērce ar kuru kopā tiek pasniegti šie garšīgie pelmenīši. Visparastāko ketčupu vai majonēzi šoreiz atstāsim citām reizēm. Ar šiem pelmeņiem ļoti labi garšos gan siltas, gan aukstas mērces, turklāt, tās var uzlabot, pievienotjot dažādas garšvielas un gatavojot, izmantot dažādas bāzes.